Цибулевий конфітюр, варення з ялинових шишок куштували у Полтаві

Все це – у рамкахдругого фестивалю продуктів локальних виробників. Його учасники – місцеві підприємці. Переважно, всі вони досить нещодавно почали займатися власним бізнесом. Всіх об*єднує те, що у виробництві використовують, переважно, сировину місцевих виробників,тільки природні барвники, уникають шкідливих консервантів і сповідують здорове харчування.

Крім того, бізнесмени розвінчували міфи . Скажімо, неабияку цікавість викликали спагетті та лапша домашнього виготовлення.

Всупереч стереотипам , вони не псують струнку фігуру, і не «наженуть» зайвих кілограмів, адже у основі – мука з твердих сортів пшениці. У Італії, що є батьківщиною спагетті, рецептиприготування передають з покоління в покоління, під час приготування додають безліч спецій та інших інгридієнтів,там спагетті не просто гарнір, а дійсно, культова страва. Спробувати приготувати таку можна було, придбавши на фесті продукцію від одного з учасників.

Ще одна «родзинка» теж родом з Італії, що її можна було скуштувати – в*ялені помідори. Потавка Ольга, яка їх виготовляє, каже що ідею перейняла під час подорожі Італією. Жінка стверджує, що завдяки її продукції, кожна страва отримає нові «нотки» і присмак.

Найвибагливіший смак могли задовольнити натуральні суміші приправ зі свіжої зелені,зефіри з яблучного пюре, козячі сири від гадяцьких фермерів та безліч інших смаколиків .

« Радує те, що цей фестиваль збирає все більше учасників та гостей . Приємно, що у Полтаві є підприємці, які радують такою чудовою продукцією» – говорить полтавець Сергій Глушко.

Подруги Олена і Оксана придбали суміші приправ та вино . Кажуть, що спеціально чекали свята, аби скористатися такою нагодою.

В програмі фестивалю також пройшли майстер класи, дегустації, лунала жива музика.

Алла Широкова