Черговий надзвичайний факт від Уляни-Руйнівниці міфів: при болю в горлі – їжте морозиво!

Пані Уляна Супрун продовжує торувати нелегку стежку руйнування совкових міфів у медицині і головах. Настала черга найбільшого табу нашого дитинства – морозиво і хворе горло.

«Ти що, ніякого морозива, доки не одужаєш! В тебе ж горло червоне, як помідор!» — це повторювали бабусі нашим мамам, вони нам, а ми своїм дітям. Але хоч комусь мало, нарешті, пощастити у цьому спадковому міфотворенні і цей час настав. Їсти морозиво, якщо у вас болить горло – можна! Повертайтесь до холодильника з морозивом і сміливо їжте улюблені ласощі, тим більше, що на дворі така спека!

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун знову виливає відро льодяної води на свідомість зажаханих совковою медициною українців:

      – Якщо болить горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої та кислої їжі. Неочікувано, але ви можете додати ще одну опцію для послаблення болю – їсти холодну їжу (https://goo.gl/61skNc), (https://goo.gl/jBx2p9). Їсти холодне також рекомендує одна з найкращих клінік у світі (https://goo.gl/yiU3Cf). Насправді, холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю. Це в жодному разі не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболення. Холодне стимулює зменшення набряку, тому консервує запальні процеси в горлі. Окрім того, коли є набряк в горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль та полегшує процес ковтання їжі.

Якщо у вас хворе і набрякле горло, окрім стандартних рекомендацій сімейного лікаря щодо лікування, єдине, що варто пам’ятати – не холодне морозиво чи напої шкодять горлу, а все, що може викликати ще більше подразнення: сухі продукти, солоні, чіпси, сухарики, приправи, копченості, кава, сирі овочі, ну і, звісно, куріння та алкоголь.