Як навчатимуться школярі після канікул?

Т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі https://t.me/SerhiyShkarlet розповідає про те, як навчатимуться діти в молодшій, середній і старшій школах після канікул. Він акцентує увагу освітян і батьків на тому, що учні будь-якого віку мають навчатися в повноформатному режимі.

На жаль, епідемічна ситуація в Україні не сприяє втіленню цього побажання. Тому зараз доводиться обирати формати, які забезпечать якісний доступ до освіти в першу чергу для учнів, які ще не встигли адаптуватися до шкільних умов. Це школярі початкових класів. Дітям із 1–4-х класів важко засвоювати навчальну інформацію, подану в онлайн-режимі. Ось чому наймолодші учні після канікул повернуться за шкільні парти.

«Хочу поінформувати, що ми спільно з МОЗ будемо забезпечувати навчання 1–4-х класів в очному форматі після канікул. А 5–11-х класів — залежно від епідемічного рівня: у змішаному або дистанційному форматах», — пряма мова Шкарлета в соцмережі.

Рішення про те, хто навчатиметься в змішаному, а хто — у дистанційному форматі, буде ухвалюватися залежно від епідемічного кольору регіону: «Якщо це буде червона зона, учні залишаться на дистанційному».

Додає, що розуміє обставини, в яких опинились українські батьки: «Дітей непросто залишати вдома без нагляду».

Освітній управлінець каже, що в МОН розраховують на найкращий сценарій, але продовжують готуватися до різних викликів. Також у своїй публікації він дякує вчителям і батькам, які долучилися до навчання в умовах карантину і «гідно пройшли випробування коронавірусом».

Раніше ми писали, що полтавських школярів відправили на канікули

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram