Шамота: розвиток туризму в Полтаві один із пріоритетних напрямків роботи міста

Секретар полтавської міської ради Олександр Шамота спільно з працівниками Департаменту культури, молоді та спорту зустрівся з народним депутатом Дмитром Нальотовим та керівницею Держагентства розвитку туризму Мар’яною Олеськів, щоб провести екскурсію музеєм Поле Полтавської битви та розповісти зі стратегією розвитку туризму Полтави.

Упродовж всього минулого року разом із полтавцями, які люблять своє місто, з активістами, науковцями, екскурсоводами міська влада провела кількадесят воркшопів, форумів та круглих столів — напрацьовували Стратегію розвитку туризму. Нині вона вже узгоджена та затверджена і працює, хоча й не так активно, якби це могло бути без карантину.

— Загалом питанням розвитку Полтави як туристичного центру і осередку як для внутрішнього так і зовнішнього туриста, ми в місті займалися ще коли це не було мейнстрімом, — говорить Олександр Шамота. — Напрацьовано цілу низку напрямків, серед яких не тільки просвітницький, мистецький та культурний. Спільно з міжнародними партнерами, низкою зарубіжних послів заклали фундамент для розвитку медичного туризму. Люди з усього світу їдуть до полтавських дантистів, аби отримати голлівудські посмішки, тож ми напрацювали низку можливих комплексних пропозицій, які на манер курортної путівки, могли б об’єднати такі важливі складові як трансфер, проживання-харчування, власне лікування та цікаве дозвілля у перервах між візитами до лікаря. Таким чином нам вдасться не лише зробити медичний туризм у місті системним, злагодженим, але й дати змогу закордонним гостям міста отримати високий рівень послуг і якнайбільше дізнатися про культуру, традиції та звичаї, мистецькі здобутки Полтави і полтавського краю. Такий собі медичний олінклюзів, — зазначає Шамота.

Сьогодні в місті з візитом перебувають нардеп Дмитро Нальотов і керівниця держагенства з розвитку туризму Мар’яна Олеськів. За словами секретаря міської ради, це важливий і дуже потрібний для міста крок.

— За таку ініціативу хочу подякувати саме Дмитра Нальотова — залучення державного сектору в розвиток туризму міста і області — можливість для міста. Адже нам є, що показати і чим пишатися. Як є і над чим працювати зокрема в напрямку диджиталізації туристичного сектору. Уже сам приїзд пані Мар’яни говорить про готовність і можливість промотувати Полтаву на туристичному ринку України, — зазначає Олександр Шамота.

Крім того, говорить, уже перейшли до фінальної стадії запуску нового сайту #ПолтаваТуристична. Зокрема вже запрацював єдиний календар подій міста, в якому можна одразу побачити всі заходи, що відбуваються в Полтаві — тобто це, з одного боку, універсальна афіша. Водночас він також дає змогу організаторам подій, івентів і атракцій в кілька кліків знайти вільну локацію та забронювати собі дату, час і місце для проведення заходу, не пишучи при цьому мільйон папірців на різні управління та відділи.

Секретар міської ради зазначив, що туризм — це не лише про відпочинок. Це також робочі місця, економічний добробут міста та його мешканців, зростання надходжень до бюджету, а отже розбудова міста і його інфраструктури.

Пресслужба Олександра Шамоти