Хардін і далі орендуватиме колишню вечірню школу на Павленках — тепер по 10,8 тис. грн на місяць

Полтава уклала новий договір оренди колишньої вечірньої школи на Павленках. Будівлю і далі винайматиме Олег Хардін, але вже по 10,8 тис. грн на місяць.

3-го вересня управління майном комунальної власності міста продовжило термін дії договору оренди будівлі колишньої вечірньої школи на площі Павленківській, 6, з ФОПом Хардіною Оксаною Миколаївною, яка винаймала її 3 роки. Але тепер ціна підвищилася майже удвічі. Про це «Полтавщині» стало відомо з порталу Prozorro.Продажі.

Нагадаємо, цю історичну будівлю у листопаді 2017 року передали в оренду Оксані Хардіній — уже екс-дружині чинного депутата облради від «Слуги народу» Олега Хардіна. Вартість оренди тоді становила 6,4 тис. грн на місяць, а термін дії — трохи більше року. Наступні три роки контракт продовжували.

За цей час Хардіни звільнили будівлю від куп сміття, яке принесли безхатьки, встановили нові вікна й перекрили металевими щитами усі проходи на першому поверсі, підвели комунікації. Управління майном підрахувало, що такі невід’ємні поліпшення коштували 125 тис. грн. Сам же Олег Хардін заявляв, що сума більша приблизно на півмільйона гривень, оскільки він ще й сплачував за оренду землі.

Підприємець розраховував, що за рахунок проведених робіт, які він оцінював у 25% вартості будівлі, йому дозволять її приватизувати. Принаймні, такою була домовленість із міськрадою. Але цього так і не сталося — питанню не вистачило кількох голосів на сесії.

А на початку цього року з Оксаною Хардіною не продовжили договір оренди, хоча відповідні звернення були надіслані. Як пояснили в управлінні майном, це зробили для того, щоби вилучити будівлю зі списку на приватизацію та виставити її на аукціон за право оренди.

Конкурс оголосили у серпні. На нього заявилася тільки Оксана Хардіна, яка виставила ціну, що дорівнювала стартовій — 10,8 тис. грн. За результатами торгів, з нею уклали договір. Якщо говорити точніше — то продовжили термін дії договору від 2017 року ще на 5 років.

При цьому, новий документ почав діяти з 1 січня. Таким чином, орендар має сплатити оренду і за попередні місяці — поки не діяла стара угода. Тобто за 2021 рік він заплатить 129,6 тис. грн.

Як повідомив «Полтавщині» сам Олег Хардін, він поки не знає, що буде у будівлі, адже сподівався на приватизацію і поки не вірить в успіх якогось проекту у будівлі.

Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»