У центрі Полтави викрали 20-річну дівчину — за словами рідних, її три дні тримали в полоні та ґвалтували

Біля ТРЦ «Конкорд» два чоловіки викрали дівчину, потім три дні тримали її в полоні й ґвалтували. Поліція проводить розслідування.

Сьогодні, близько 16 години, під стінами окружної прокуратури на вулиці Володимира Козака пройшов протест представників азербайджанської громади міста.

За словами мітингувальників, поліція відмовляється розслідувати справу зґвалтування 20-річної дівчини. Одна з її рідних розповіла подробиці інциденту:

— 14 листопада дівчина поверталася із ринку додому. Близько 16-ї години біля ТРЦ «Конкорд» її перестріли двоє чоловіків, примусово запхали в автомобіль та відвезли у невідомому напрямку. Очевидці повідомили про подію поліцію. Батько одразу написав заяву в поліцію. За описом він зрозумів, хто викрав доньку. Цей хлопець колись мешкав з нею в одному селі.

Потім за три дні її випустили. Тіло дівчини було вкрито синцями й подряпинами. Дівчина сказала, що її ґвалтували в лісі й на фермі. Вона жила на вулиці. Тепер вона сидить дома, ні з ким не розмовляє, б’є себе, знаходиться не в собі.

17 листопада батько прийшов до Полтавського райуправління поліції, повідомив, що дівчина повернулася і розповів усі обставини події. Нас з ранку до вечора по кабінетах таскали. Рідні хлопчика нам відкрито сказали: «Ви нічого не доб’єтеся, ми підкупили поліцію, вашу заяву порвали й викинули».

Ми зібралися під прокуратурою, щоби спитати, чому нашу заяву не розглянули? Чому за 4 дні не знайшли нападника? Ми дали прізвище того, хто вкрав, номери автомобіля.

У поліції підтвердили, що слідчі мають інформацію про цей інцидент. За цим фактом відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 146 ККУ (Викрадення людини) та ч. 1 ст. 152 ККУ (Зґвалтування). Тривають оперативні дії з розшуку нападника.

Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»