У Полтаві презентували фільм “Щедрик проти “русского міра”

У Полтаві презентували фільм “Щедрик проти “русского міра”

20 січня у приміщенні Полтавської обласної філармонії відбулась прем’єра фільму “Щедрик проти “русского міра”.

Стрічку представили її творці — сценаристки Тіна Пересунько й Наталка Пономарів, а також продюсер Вячеслав Пономарьов.

У фільмі йдеться про історію світового турне Республіканської капели під орудою Олександра Кошиця у 1919-1924 роках – першого державного проєкту культурної дипломатії УНР країнами Європи, Північної та Південної Америки.

У Полтаві презентували фільм “Щедрик проти “русского міра”, фото-1

“Ця історія точно змусить кожного ще більше пишатися своїм народом і ще краще розуміти його. Не терпіти, не толерувати ворога. Ви побачите скільки у цьому фільмі буде паралелей з сучасністю. Ворог у нас той самий і методи у нього ті ж”, – розповіла Наталка Пономарів.

За збігом сучасної історії сюжет фільму порушує низку актуальних проблем сьогодення — протидії російській культурній експансії та пропаганді, питання культурної дипломатії України, місця українського культурного продукту у світі та його боротьби за себе.

У Полтаві презентували фільм “Щедрик проти “русского міра”, фото-2

“У фільмі використано дуже багато фраз, цитат, які можна розбирати, використовувати і для себе щось черпати. Ті люди, які не на фронті, ми маємо підняти і високо нести ту червону калину для того, щоб прославляти Україну у світі”, – зазначив продюсер Вячеслав Пономарьов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію