У Полтаві містян запрошують на акцію за справедливий суд

13:00, Сьогодні

Надійне джерело

У Полтаві містян запрошують на акцію за справедливий суд

Акція під назвою «Покажіть нам справедливість» пройде 30-го травня о 18:00 під стінами Полтавської ОДА. Поширив анонс депутат Полтавської міської ради Юрій Бублик. Із допису, який супроводжує анонс, зрозуміло, що під час акції вимагатимуть справедливого та неупередженого суду для Сергія Стерненка та Руслана Демчука.

Такі ж акції сьогодні анонсовані у Києві, Львові, Луцьку та інших містах України.

У Полтаві містян запрошують на акцію за справедливий суд, фото-1

«Спочатку судді заборонили онлайн-трансляцію засідань попри шалений резонанс та заклики до прозорості процесу. Потім вони дозволили прокуратурі долучити до справи документи, які не були надані у першій інстанції, що є грубим порушенням.

Тож на яку справедливість нам розраховувати? Як довіряти судам, які однаково відправляють на цілодобовий домашній арешт і державних зрадників, і звичайних громадян, які вийшли на мирний протест проти суддівського свавілля?

Єдиний спосіб досягти справедливості в Україні – це боротися за неї. І ми продовжимо це робити, поки не отримаємо справедливості для всіх», – йдеться у дописі.

Анонс акції супроводжується зображенням, на якому з одного боку – президент України Володимир Зеленський, з іншого – самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. “Тобі не личить диктатура” – підписане зображення.

У Полтаві містян запрошують на акцію за справедливий суд, фото-2

Нагадаємо, 23-го лютого Приморський районний суд міста Одеса вині вирок колишньому лідеру одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку. За викрадення та катування людини його засудили до 7 років та 3 місяців ув’язнення із конфіскацією половини належного майна.

Впродовж усього слухання справи обидва обвинувачених заперечували свою причетність до викрадення Щербича. А Стерненко заявив, що рішення суду є політично вмотивованим і він буде його оскаржувати.

Зараз у справі триває розгляд апеляції.