У Полтаві кращим спортсменам вручили грошові премії

Полтавські спортсмени продовжують радувати земляків своїми перемогами і здобутками на національному та міжнародному рівні. Натомість міська влада усіляко намагається підтримувати своїх спортсменів, аби створити їм умови для тренувань та відзначає кращих із кращих. Відтак, у міській раді згідно з рішенням міськвиконкому за досягнення в 2019 році нагородили кращих спортсменів міста — це чемпіони світу та Європи. Їм вручили дипломи та грошові винагороди.

Полтавка Ольга Корсун, вихованка ДЮСШ №1, а тепер школи вищої спортивної майстерності стала чемпіонкою Всесвітньої Універсіади з легкої атлетики. До перемоги йшла 11 років. Говорить: приємно відчувати підтримку влади, бачити небайдужість до своєї справи.

— Були раніше чемпіонські титули, звісно, — розповідає спортсменка. — Але такого рівня – це перша нагорода. Важко навіть передати словами наскільки вона була довгоочікувана і скільки праці зусиль довелося докласти для її здобуття. Приємно, що всі ці зусилля не проходять непоміченими. І справа не в грошах навіть — в увазі. Дивлюся зараз як останній рік розвивають спортивні заклади, оновлюють інвентар, форму, амуніцію спортсменів. Це дорогого вартує.

Нагородили також і ветерана легкої атлетики Олега Федорка, який цього річ вкотре став чемпіоном Європи в категорії 60+.

— Я з 2007 року в спорті. За цей час встановив 4 світових рекорди в категорії 60+. Звісно, це не легко. Займаюся 4-5 разів на тиждень. Але результат того вартий, — розповідає легкоатлет.