У Полтавському театрі імені Гоголя прем’єра – «Ромео та Джульєтта»

12:00, Сьогодні

Надійне джерело

У Полтавському театрі імені Гоголя прем’єра – «Ромео та Джульєтта»

Гоголівці знову порадували полтавських театралів прем’єрою. Цього разу на сцені – трагедія Шекспіра « Ромео та Джульєтта». Двогодинне дійство вражає оригінальністю декорацій, динамікою розвитку подій та продуманістю кожної деталі.

Зауважу, що це третя постановка дітища Шекспіра на Полтавській сцені. Цього разу у спектаклі задіяна майже вся трупа, музичне оформлення – сучасні композиції від Insigns”.

« Як писав сам Шекспір, історію ми вам покажемо за дві години. Підготовка ж тривала два місяці. На жаль, прем’єра зірвалася через початок чергового локдауну, усі ми і глядачі з нетерпінням чекали на сьогоднішню подію. Над майстерністю вибудови сценічного бою у виставі працював заслужений артист України Богдан Чернявський, у головних ролях – наші молоді актори. У нас не зовсім класичне прочитання твору, така собі еклектика. Тому і музичне оформлення сучасне. Ми використовували музику гурту “Insigns”. Нам дуже хотілося, аби вистава мала сучасний вигляд, а проблематика – акутальною для нашого глядача» – каже Владислав Шевченко, головний режисер Полтавського академічного музично-драматичного театру ім. Гоголя.

Головний художник театру Ірина Кліменченко говорить: працювали над виставою під час карантин них обмежень, іноді доводилося довго шукати тканини. Особливо трудомістким був процес створення костюмів для балету – артисти змінюють їх кілька разів,важливо було, аби костюм вийшов гарним і водночас його легко було змінити на інший.

Балейтмейстер Світлана Мельник розповіла – працювати над постановкою було цікаво, зважаюич на ексклюзивність музичного оформлення. За мету ставити поєднати сучасну та середньовічну пластику.

Відтак, «Ромео та Джульєта» посідають своє місце у репертуарі театру. Насолодитися новим спектаклем артисти запрошують усіх охочих.

Читайте також як театрі пройшла прем’єра рок – опери “Юнона та Авось”