У Полтавському виші показали виставку «Українське військо:1917-1921рр.»

У старому корпусі Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка завершили експонування виставки Українського інституту національної пам’яті «Українське військо:1917-1921рр.». Її демонстрували для студентів історичного факультету цього вишу-у жовтні, протягом 15 днів.

Виставка – це 20 документальних інформаційних постерів, які розповідають про те, як виникла армія УНР і формувалася у вирі щоденної боротьби молодої держави за своє існування, про її легендарних командирів, найважливіші військові формації і бойові операції 1917–1921 років, роди військ, однострої і відзнаки. Як розповіла студентам-історикам завідувачка кафедри історії України, професорка, заслужений працівник освіти України Людмила Бабенко, на стендах представлено увесь контекст зародження, формування і становлення українського війська у 1917-21 рр.

«Маємо на меті донести правду про військові звитяги українців під час Перших визвольних змагань у 20 ст. за незалежність України – Української революції 1917-21 рр. Вкрай важливо, що цільова аудиторія цього показу – це студенти-історики, майбутні педагоги, яких незабаром чекає важлива місія патріотичного виховання учнівської молоді. Вдячний ректорату педагогічного вишу за дієву співпрацю у царині популяризації нашої минувшини засобами виставкових історичних проєктів», – прокоментував регіональний представник Українського інституту національної пам’яті в Полтавській області Олег Пустовгар.

Північно-східний міжрегіональний відділ УІНП

Світлина: сайт Полтавського педагогічного університету

Читайте також: Полтавські музейники створили ролик про капеланів