У області встановлять 42 відеовузли в рамках проєкту «Безпечна Полтавщина»

19:30, Вчора

Надійне джерело

У області встановлять 42 відеовузли в рамках проєкту «Безпечна Полтавщина»

Продовжується реалізація найбільшого проєкту із цифровізації регіону – «Безпечна Полтавщина». Це перша система централізованого відеоспостереження у Полтавській області. Про це повідомили у Полтавській облдержадміністрації.

За словами голови Полтавської ОДА, за допомогою цієї системи правоохоронці, рятувальники й інші служби одночасно отримають «очі» по всій області:

«На виїздах із великих міст і на основних автодорогах розпочали встановлення 42 відеовузлів. На кожному з них буде по дві-три камери, які фіксуватимуть номери, марку й колір автівок, запам’ятовуватимуть їхній маршрут і будуть моніторити ситуацію довкола. Надалі кількість відеовузлів плануємо збільшити».

У області встановлять 42 відеовузли в рамках проєкту «Безпечна Полтавщина», фото-1

Система централізована, тому, крім відеовузлів, до неї зможуть доєднатися будь-які камери, які відповідатимуть необхідним технічним вимогам. За його словами, Це, наприклад, камери територіальних громад, будь-яких установ і організацій або навіть камери, які встановлені на будинку чи подвір’ї.

«Зараз усе відеоспостереження в області фактично працює порізно. Коли запустимо «Безпечну Полтавщину», вся інформація надходитиме до моніторингових центрів у Головному управлінні Нацполіції в Полтавській області та в Полтавській ОДА. В перспективі ця система може інтегруватися до загальнонаціональної мережі безпеки, що дасть змогу об’єднати декілька областей в одну державну мережу», – додав Олег Синєгубов.

У області встановлять 42 відеовузли в рамках проєкту «Безпечна Полтавщина», фото-2

Нагадаємо, що однією зі складових системи «Безпечна Полтавщина» є платформа для зберігання інформації. Необхідні сервери вже привезли з-за кордону, змонтували їх та встановили програмне забезпечення. До наявних серверів можна додавати накопичувачі пам’яті.

У області встановлять 42 відеовузли в рамках проєкту «Безпечна Полтавщина», фото-3

«Безпечну Полтавщину» створюють коштом обласного бюджету. Реалізують проєкт у межах Стратегії розвитку області на 2021-2027 роки, яку голова Полтавської ОДА презентував на початку цього року.

Читайте також: На Полтавщині запрацювали ще 8 систем автофіксації порушень ПДР

Стежте за найважливішими новинами Полтави у нашому Telegram

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію