У міській лікарні № 5 одночасно звільнилося 15 медсестер через побоювання інфікуватися коронавірусом

КП «5 міська клінічна лікарня Полтавської міської ради» КП «5 міська клінічна лікарня Полтавської міської ради»

Керівник лікарні В’ячеслав Томенко говорить, що усі медсестри — молоді, а перевірені кадри, які пережили вірусну епідемію у 2009 році, продовжують працювати. Однак лікарня шукає інший персонал на вакантні посади

Після перепрофілювання Полтавської міської клінічної лікарні № 5 в інфекційний Центр для мешканців Полтави, з цього медичного закладу на вул. Духова, 6-в одночасно звільнилося 15 медсестер. За нашою інформацією, вони працювали в терапевтичному відділенні. Мотив звільнення — страх інфікуватися коронавірусом, адже вони не мали належних засобів індивідуального захисту. А обіцяна доплата до окладу в 300% почне виплачуватися тільки за умови госпіталізації першого «коронавірусного» пацієнта.

Директор КП «5-а міська клінічна лікарня» В’ячеслав Томенко повідомив, що ці медсестри — молоді. А перевірені кадри, які пережили хвилю вірусної епідемії 2009 року, залишились працювати і є «патріотами своєї справи». Всього у лікарні працює 150 осіб. Наразі лікарня шукає заміну на вакантні місця.

Стосовно фобій молодих медсестер, то В’ячеслав Томенко повідомив, що лікарні добре допомагають волонтери та представники бізнесу — заклад має і захисні костюми, і засоби індивідуального захисту.

Нагадаємо, що окремі полтавські лікарі скаржилися на те, що мають одну медичну маску на тиждень.

На ранок 9 квітня на Полтавщині зафіксовані 10 нових підозр на COVID-19. Це 58-річна полтавка, 42-річна мешканка та 16-річний мешканець Горішніх Плавнів, 58-річний мешканець Пирятина, 49-річний та 34-річний мешканці Лохвиці, 63-річний, 55-річна та 35-річна мешканці Миргорода.

З початку епідемії в області зафіксовано 121 підозру.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»