У Лубенському районі мікроавтобус із поліцейськими потрапив у ДТП — є загиблий

ДБР у Полтаві розслідує обставини смертельної ДТП за участю поліцейських у Лубенському районі

Сьогодні, 28 травня, близько 16:30 на трасі Київ — Харків у Лубенському районі сталася смертельна ДТП. Перевернувся мікроавтобус із поліцейськими й один з них загинув. Обставини аварії розслідуватиме територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

За інформацією прес-служби ДБР у Полтаві, за кермом Mercedes Sprinter був старший сержант Управління стратегічних розслідувань однієї із областей ДСР Нацполіції. Він не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу, після чого мікроавтобус з’їхав у кювет.

Унаслідок цього автомобіль перевернувся, а пасажир (теж поліцейський) від отриманих травм загинув на місці. Ще один правоохоронець і цивільна особа отримали тілесні ушкодження та госпіталізовані до місцевої лікарні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Полтавської області.

Винуватцю ДТП загрожуватиме від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»