У Горішніх Плавнях та Машівці лабораторно підтвердили випадки захворювання на COVID-19

Протягом доби на Полтавщині лабораторно підтвердили чотири нових випадки захворювання на COVID-19

Станом на вечір 3 квітня, на Полтавщині є вже 8 офіційно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов. Підтвердили наявність пацієнтів із захворюванням на COVID-19 у таких населених пунктах:

  • Кременчук — 5 (новий випадок: 69-річний чоловік),
  • Горішні Плавні — 2 (28-річна жінка та 63-річний чоловік),
  • Машівка — 1 (43-річний чоловік).

Як бачимо географія поширення вірусу на Полтавщині розширяється. До сьогодні було лабораторно підтверджених 4 випадки захворювань на COVID-19. Всі інфіковані знаходилися в Кременчуці.

На своїй сторінці у Facebook мер Кременчука Віталій Малецький повідомив:

— Сьогодні отримали позитивний результат ПЛР-тестування на коронавірус ще одного пацієнта. Це чоловік віком 69 років (район проживання — Раківка), був госпіталізований з пневмонією до інфекційного відділення ЛІЛ «Кременчуцька» 31 березня. Експрес-тестування на коронавірус дало негативний результат, проте ПЛР-аналіз все-таки підтвердив наявність коронавірусу в організмі людини. Наразі пацієнт перебуває в стані середньої тяжкості, отримує необхідне лікування, епідеміологи відпрацьовують коло його контактних осіб.

Також сьогодні стало відомо, що під час моніторингового обстеження експрес-тестами на COVID-19 працівників одного з підприємств міста, у чотирьох осіб з 15 виявився позитивний результат. Це чоловіки, троє з них проживають в Кременчуці, один — в Кременчуцькому районі (с. Піщане). Всі вони влаштовані на обсервацію до лікарні відновного лікування. Зараз медики уточнюють епідеміологічний анамнез цих осіб, будуть відправлені аналізи на ПЛР-тестування з метою уточнення діагнозу.

За інформацією Центру громадського здоров’я, станом на ранок 3 квітня в Україні зафіксовано 942 осіб інфікованих COVID-19. З них загинуло 23, одужало 19.

Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»