У бюджеті Полтави відшукали майже 11 мільйонів на ремонт шкільних туалетів

На «боротьбу» із відкритими туалетами й проведення капремонтів санітарних кімнат у Полтаві виділили майже 11 млн грн

Депутат Полтавської міськради від партії «За Майбутнє» Маріанна Соліман на своїй сторінці у Facebook опублікувала звернення до міського голови Олександра Мамай із проханням виділити у бюджеті додатково 1 мільйон 488 тисяч гривень на облаштування 126 кабінок та 57 дверей до існуючих перегородок у 43 навчальних закладах Полтавського територіальної громади.

На дане звернення депутата відповіло управління освіти. Так, за результатами сесії 19 березня, у бюджеті Полтави були передбачені 9,3 млн грн на капремонт 58 туалетів у 6 навчальних закладів. Також були передбачені й 1,488 млн грн на встановлення дверей та перегородок у тих шкільних вбиральнях, де їх не вистачає та де не заплановані капітальні ремонти.

Нагадаємо з чого почалася боротьба із «відкритими» туалетами.

В жовтні 2020 року Едуард Ткаченко опублікував петицію із проханням провести моніторинг і порахувати, скільки коштів необхідно для встановлення там сантехнічних перегородок з дверцятами. За 5 днів вона набрала 250 підписів, необхідних для винесення питання на сесію.

Після цього, управління освіти дійсно провело моніторинг та сформувало перелік закладів освіти, у тому числі у приєднаних до громади селах, в яких необхідно облаштувати кабінки в санітарних кімнатах. Також склали список закладів, де потрібно провести капітальний ремонт вбиралень.

На 2021 рік управлінням освіти запланувало капітальний ремонт 58 шкільних вбиралень (в т.ч. службових) у шести навчальних закладах №№: 2, 20, 28, 31, 32, 33. Його вартість відповідно до проектної документації оцінили у 9,3 млн грн, з яких 228 тис. грн передбачено на встановлення перегородок і дверей. Окремо від капремонту, потрібно було віднайти 1 мільйон 488 тисяч гривень на облаштування 126 кабінок та 57 дверей до існуючих перегородок у 43 навчальних закладах

Отже, кошти на боротьбу із «відкритими» туалетами знайшли, залишилося провести відповідні роботи.

Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»