Тисяча євро на двох: студенти політехніки перемогли на конкурсі від компанії Siemens

Проєкт студентів Національного університету імені Юрія Кондратюка став найкращим у цьогорічному конкурсі студентських науково-технічних робіт з використанням засобів автоматизації Siemens. Генеральний директор «Siemens Ukraine» Мачей Зелінскі вручив студентам сертифікати переможців

Минулоріч під час відкриття навчально-наукового центру нафтових і газових промислів у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», генеральний директор «Siemens Ukraine» Мачей Зелінскі оголосив конкурс серед студентів, аспірантів та докторантів університету на розробку кращого проєкту з автоматизації нафтових та газових потоків.

Рівно через рік, під час відкриття VI Міжнародного галузевого форуму очільник компанії урочисто оголосив імена авторів найкращого проєкту і вручив нагороду.

Переможцями конкурсу студентських науково-технічних робіт з використанням засобів автоматизації Siemens стали студенти Національного університету імені Юрія КондратюкаДенис Гричук (спеціальність — «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»), та Андрій Бучинський (спеціальність — «Нафтогазова інженерія і технології»). Науковий керівник — кандидат технічних наук, старший викладач кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій Вадим Дорогобід.

Студенти розповіли, як працювали над проєктом та використовували засоби автоматизації Siemens.

«Темою нашого дослідження є розробка інтелектуально-діагностичної системи для мобільних бурових установок, які мають два основні елементи: талову та гальмівну системи. Вони здатні запобігти виникненню аварії та знизити економічний ризик у майбутньому. Технічна реалізація цих систем розроблена на базі елементів Siemens. При деяких доповненнях, даний проєкт можна реалізувати на практиці на мобільних бурових установках», — розповів Денис Гричук.

«Ідея для створення цього проєкту виникла раніше, але загалом працювали над ним близько чотирьох місяців. За його розробку ми отримали 1000 євро на двох. Всього декілька днів тому дізналися, що стали переможцями! Емоції й досі переповнюють — це було неочікувано і дуже приємно, бо проєктів було більше десяти. Ще не вирішили, куди витратимо приз», — Андрій Бучинський.

Студентські роботи оцінювали науково-педагогічні працівники Національного університету імені Юрія Кондратюка та фахівці компанії Siemens.

«У цьому конкурсі переможцями є всі, хто обрав для навчання Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Компанія Siemens займається цифровізацією та автоматизацією промисловості та інфраструктури не тільки в Україні, але й в усьому світі. Ми маємо багато поточних проєктів і нам потрібні висококваліфіковані фахівці інженерної галузі, тому співпраця з профільними закладами вищої освіти є важливою і пріоритетною для нас.

Мачей Зелінскі Мачей Зелінскі

Головний приз конкурсу наукових робіт — 1000 євро. У фіналі ми обрали 10 робіт, але усі виявились надзвичайно цікавими. Ми вирішили зробити виключення і нагородити двох студентів. Тому їм доведеться поділитися, але для них — це гарний досвід і підтвердження того, що все, що вони роблять — не просто так, а є важливим для бізнесу і промисловості. Деякі ідеї нам сподобались і, можливо, ми застосуємо їх у нових розробках», — прокоментував важливість співпраці з профільними університетами і стимули для науково-технічної творчості молоді генеральний директор «Siemens Ukraine» Мачей Зелінскі.

Більше про події форуму у сюжеті на YouTube-каналі університету:

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» регулярно залучає до співпраці провідні світові компанії. Це дає можливість студентам навчатися на сучасному обладнанні та отримувати якісні знання.

Підписуйтесь та слідкуйте за новинами університету:

Медіа-центр Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»