«Театр на Павленках» запрошує на прем’єру

27 березня о 17:00 Полтавський міський Будинок культури запрошує на прем’єру вистави «Як повернути чоловіка» Народного театру «На Павленках», присвячену Міжнародному дню театру.

«Це комедія про кохання, а головне – про те, як маленька брехня перетворилася на величезну, що ледь не зруйнувала молоду сім’ю» – сказано в анонсі.

Довідково: Самодіяльний драматичний Народний «Театр на Павленках» розпочав свою діяльність одразу після відкриття Палацу культури турбомеханічного заводу. Тоді ( у 1954 році ) засновником театру і його першим режисером був Леонід Петрович Марініч, який згуртував навколо себе не тільки обдарованих робітників заводу, а й талановиту молодь з усього міста. У 1959 році самодіяльний колектив увійшов у десятку найкращих в Україні і першим в країні одержав почесне звання «Народний».

У 1980 році Леонід Марініч у зв’язку з виходом на заслужений відпочинок передав творчу естафету режисера провідній актрисі народного театру, на той час керівнику Театру Юнацької Творчості Палацу культури Галині Чернявській.

З березня 2010 року театр працює у Полтавському міському Будинку культури, таким чином «Театр на Павленках» став невід’ємною частиною великої та дружньої сім’ї його творчих колективів. Народний театр завжди бере активну участь у культурно-масових заходах МБК під час народних свят. Безперервно працює над створенням нових вистав.

Читайте також: У Полтаві попрощалися з поетесою Оленою Савченко