Суд взяв під варту 15-річного підлітка, якого підозрюють у зґвалтуванні 17-річної дівчини у Бреусівці

15-річного хлопця, якого підозрюють у зґвалтуванні 17-річної дівчини у Бреусівці, посадили в СІЗО, а жінці, яка продала компанії горілку, виписали адмінпротокол

7 травня Комсомольський міський суд Полтавської області обрав запобіжний захід для 15-річного підлітка, підозрюваного у зґвалтуванні у Бреусівці. Його взяли під варту на 60 діб без права внесення застави. Про такий захід клопотали слідчих відділу № 2 Кременчуцького райуправління поліції, погоджене з керівництвом Козельщинського відділу Глобинської окружної прокуратури, Про це повідомив відділ комунікації поліції Полтавщини.

Нагадаємо, неповнолітньому мешканцю Козельщинської громади вручили підозру у зґвалтуванні (ч. 3 ст. 152 ККУ) неповнолітньої мешканки села Бреусівка Козельщинської громади, тіло якої знайшли 30 квітня на узбіччі місцевої дороги перехожі.

Під час обрання запобіжного заходу хлопець повністю визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину.

Зараз слідчі поліції ведуть розслідування за трьома статтями Кримінального кодексу України: умисне вбивство (ч. 1 ст. 115) зґвалтування неповнолітньої (ч. 3 ст. 152) та ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, якщо це діяння спричинило смерть потерпілої особи (ч. 3 ст. 136).

Крім того, поліцейські встановили особу, яка продала горілку неповнолітньому із компанії, в якій відпочивала померла 17-річна дівчина. Відносно 39-річної місцевої мешканки поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 156 КУпАП.

Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»