Спорткомплекс «Колос» у Решетилівці обіцяли добудувати ще рік тому, натомість у розпал війни замовили коригування проекту

Обласний Департамент будівництва замовив коригування проекту спорткомплексу «Колос» у Решетилівці за 400 тисяч гривень

26 жовтня Департамент будівництва, містобудування і архітектури Полтавської ОДА опублікував повідомлення про укладання договору на коригування проекту реконструкції фізкультурно-спортивного, реабілітаційно-відновлювального комплексу «Колос» у Решетилівці. Послуги зі зміни документації оцінили у 397,7 тис. грн. Про це «Полтавщині» стало відомо з порталу Prozorro.

Коригування проектно-кошторисної документації виконуватиме автор оригінального проекту — ТОВ «Неоінжиніринг». Термін — до кінця року. Ця компанія вже отримала близько 2 млн грн за основний ескіз, два коригування до нього й авторський нагляд. Востаннє зміни до проекту проводилися наприкінці 2021-го року.

Самі ж роботи з серпня 2020 року виконує харківське ТОВ «Навітехсервіс». Його послуги з реконструкції, станом на квітень 2021-го, оцінювалися у 41,6 млн грн. У листопаді того ж року директор Департаменту будівництва запевнив, що здати об’єкт мають у 2021-му.

Вже за місяць Департамент замовив нове коригування проекту, а загальна кошторисна вартість робіт зросла до 65 млн грн. Додаткових робіт після коригування не замовляли.

Напередодні повномасштабного вторгнення РФ, 22 лютого, представники Офісу президента опублікували на каналі «Великого будівництва» відеозвіт про стан реконструкції спорткомплексу «Колос». На той час на об’єкті тривали опоряджувальні роботи.

Згідно з проектом бюджету на 2022 рік, на ремонті роботи планували витратити 3,5 млн грн. Але з початком великої війни фінансування призупинилося. Нині ж реконструкцію планують продовжити коштом, який не належать до держбюджету. Саме так необхідність коригування зараз пояснили у Департаменті будівництва.

«Коригування проекту проводять, бо істотно здорожчали матеріали. Протягом декількох днів коригування мають виконати, щоб підрядник міг продовжувати працювати й закуповувати матеріали для роботи. Для реконструкції „Колосу“ використовують кошти НКПВУ (Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, яку фінансує Європейський інвестиційний банк). І щоб ці кошти використати, потрібне коригування проекту», — зазначили у відповідь на наше питання.

Нагадаємо, поряд зі спортивним комплексом у Решетилівці у 2022-му планували збудувати й повнорозмірне футбольне поле зі штучним покриттям, новими трибунами та благоустроєм прилеглої території. Попередня вартість оцінювалася у 86,3 млн грн. Частину робіт сподівалися профінансувати також коштом НКВПУ. Станом на кінець 2021 року, був готовий проект, який поки коригувань не зазнавав.

Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»