Синоптики обіцяють похолодання. Чи надовго?

” Неділя в Україні притягне до себе більше опадів. Мокрий сніг 4-го квітня очікується в західних областях. Увага! На Півдні та Сході завтра можливі сильні дощі. На решті території України дощі періодичні, невеликі, місцями. Температура повітря залишається невисокою – у неділю максимально +5+11 градусів”. Про це у своєму метеоблозі розповідає Наталка Діденко. Також вона інформує, що за попередньою інформацією, на Благовіщення ,  7-8 квітня нас очікує  вкрай несприятлива погода.

Тим часом сайт Синоптик  обіцяє, що погода у Полтаві  протягом усього дня  буде похмурою. Без опадів. Температура повітря сягне + 10 градусів.

Народний прогноз погоди: 4 квітня вшановується пам’ять священномученика Василя Анкірського. У народі святого називали Василем Теплим. На підтвердження теплої весняної погоди, у народі склалось багато приказок, наприклад: “Опівдні бурульки пускають у сніг сльози пекучі”. На Василя зазвичай сонце завжди починає яскраво гріти, з дахів крапотить. Сині хмари вказували на тепло і дощ: “Перший квітневий дощ воза золотого вартий”, говорили наші пращури.

Фото Оксани Дорошенко

Читайте також: Які магнітні бурі нас очікують у квітні