Підсумки тижня від Дмитра Луніна

18:52, Вчора

Надійне джерело

Підсумки тижня від Дмитра Луніна

Начальник Полтаської ОВА Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня:

Так цього тижня держава-терорист знову завдала ракетних ударів по Полтавщині. Одну ракету сили ППО збили в Миргородському районі. Одна ракета влучила в об’єкт інфраструктури у Кременчуцькому районі. На щастя, ніхто не постраждав.

За рішенням ради оборони області скоротили час комендантської години . Відтепер вона триває з 23:00 до 05:00. Алкогольні напої  на Полтавщині тепер можна придбати з 12:00 до 20:00.

Влада спільно з волонтерами та підприємцями продовжує допомагати ЗСУ.  Ще 400 буржуйок передали для наших захисників і громад. 200 пічок отримали військові, інші 200 необхідні для пунктів обігріву на Полтавщині. Загалом за останні тижні разом із підприємствами області виготовили 800 буржуйок.

Привітали наших аграріїв із професійним святом. У такі складні для країни часи працівники сільського господарства міцно тримають аграрний фронт. Вони – один із драйверів української економіки.

У Полтаві провели забіг «Осінній RUN», до якого долучилися близько 500 спортсменів. Діти і дорослі долали різні дистанції. У забігу також взяли участь вимушені переселенці та люди з інвалідністю.

 На території Полтавської області заборонено використання святкової ілюмінації. Мова про гірлянди й інші світлові декорації. Це стосується комерційних, комунальних і державних об’єктів, вулиць, скверів, парків, ялинок та приватних володінь. Всередині будинків і квартир користуватися гірляндами можна, але ми закликаємо економно використовувати електроенергію.

 Із першим  снігом на автошляхах області почала працювати відповідна техніка  – розчищають державні й місцеві дороги та оброблюють їх протиожеледною сумішшю.

 Підписали меморандум із «Kharkiv IT Cluster». Це понад 200 провідних українських IT-компаній, навчальних закладів та органів влади. Наші нові партнери сприятимуть діджиталізації всієї Полтавщини: громад, популяризації ІТ-бізнесу й заохоченню молоді до фахового навчання.

Читайте також: 21 листопада очікується значне ускладнення погодних умов

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію