Поліція визнала власну помилку під час розслідування справи загибелі Артема Левченка, але винних не покарають

Мама загиблого велосипедиста Артема Левченка поскаржилась до Нацполіції на бездіяльність слідчих під час розслідування ДТП — правоохоронці визнали помилку, але слідчих покарати не змогли

10 грудня Наталія Левченко подала скаргу до головного управління Нацполіції Полтавщини щодо двох слідчих, які займалися розслідуванням обставин ДТП з загиблим Артемом Левченком. Правоохоронці визнали помилку, але слідчих не покарають через те, що минуло більше півроку з дня дисциплінарного проступку.

На сторінці у Facebook Наталія Левченко опублікувала відповідь на скаргу, яку отримала від начальника слідчого управління Владислава Грімова. Заступник начальника Головного управління Нацполіції Полтавщини скаргу задовільнив та визнав, що слідчі Євген Чорняка та Юрій Титаренко ігнорували клопотання про призначення судово-психологічої експертизи потерпілим та не наклали арешт на все майно подружжя Саєнко в кримінальному провадженні.

У відповіді також зазначено, що за результатами службового розслідування факти, які Наталія Левченко зазначила у скарзі, знайшли своє підтвердження. А слідчі Чорняка та Титаренко заслуговують на дисциплінарне покарання. Але, враховуючи, що з дня вчинення дисциплінарного проступку минуло більше 6 місяців, дисциплінарне стягнення застосувати не можливо.

Нагадаємо, що новий прокурор Полтавської області Ярослав Голинський взяв справу ДТП з Артемом Левченком на вивчення для того, щоб володіти ситуацією.

Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»