Полтаву звільняють від незаконних МАФів ► Команда Удовіченка

Якщо запалюють зорі, значить, це комусь потрібно. Так само і з незаконними МАФами — комусь це було конче необхідно. Тому останніми роками їх у Полтаві тільки більшало й більшало, а очі на них усе закривали й закривали.

Така зворушлива сліпота протягом 2013-2018 років призвела до сумних наслідків: на якомусь етапі цей процес став абсолютно некерованим, а історичний центр — спотвореним.

Минулоріч за наведення порядку взялася наша команда. Керівник відродженої Інспекції по контролю за благоустроєм, член «Рідного міста» Антон Тонконог підійшов до наведення порядку по-господарськи.

Результати його роботи свідчать самі за себе — за 2019 рік в Полтаві демонтовано 56 незаконних МАФів (за період з 2013 до 2018 — жодного!). Десь звільнилася дорога для проходу людей, десь сама вулиця почала виглядати охайніше, десь відновилася архітектурна автентичність простору.

Нещодавно дійшла черга й до МАФу-куполу біля ЦУМу. Своєрідного символу тотальної безконтрольності, що надовго запанувала в Полтаві. Не говорячи вже про спотвореність архітектурного ансамблю центральної частини міста. Історія була довга: приписи, судові рішення, залякування підрядників. І попри все — результату досягнуто.

Рух Полтави від базарного стилю у напрямку цивілізованості розпочато!

Команда Олександра Удовіченка діє.

Денис КОМПАНІЄЦЬ