Полтавський театр імені Гоголя може стати національним

10:30, Сьогодні

Надійне джерело

Полтавський театр імені Гоголя може стати національним

28 квітня заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко під час презентації напрямків «Стратегії розвитку Полтавщини до 2027 року» розповіла, що на Полтавщині планується масштабний розвиток внутрішнього туризму.

Перш за все – це популяризація сфери гастрономічного туризму. Як тільки відмінять суворі карантинні обмеження, у Полтаві планується проведення ярмарки крафтових виробників та гастрономічний марафон. Дані проєкти покликані популяризувати страви полтавської кухні. Полтавська ОДА планує залучити до гастрономічного туризму близько 65 тисяч туристів до кінця 2021 року.

«У планах стратегії запровадити не менше як два грантові конкурси на рік, передбачене фінансування складає більше ніж 3 мільйони гривень. А також заплановано провести конкурс з підтримки садиб сільського зеленого туризму на Полтавщині, який передбачає фінансування учасників представників сільського зеленого туризму 100, 70 і 50 тисяч гривень за 1,2 і 3 місця», – повідомляє Катерина Рижеченко.

Також плануються ремонтні роботи у театрі імені Гоголя, задля отримання звання національного. Ремонт будівлі театру імені Гоголя передбачає:

реставраційні роботи фасаду;

влаштування ґанку;

підсилення конструкції балкону;

облаштування прилеглої території;

місця паркування для осіб з інвалідністю.

А ще у планах ОДА – облаштувати частину приміщення театру під «малу сцену» і провести реставраційні роботи для розміщення 30 глядачів. Таким чином зроблять простір для індивідуальної реалізації акторів і майданчик для режисерських експериментів.

Щодо охорони і збереження культурної спадщини, Катерина Рижеченко зазначила – наразі активно триває наповнення «Державного реєстру нерухомих пам’яток України» об’єктами культурної спадщини області – архітектури, археології, історії, монументального мистецтва, тощо.

Нагадаємо, раніше Полтавським ветеранам та чорнобильцям збільшать матеріальні виплати