Полтавська облрада планує витратити 3,7 млн грн на заміну вікон у власній адмінбудівлі

Адмінбудівля Полтавської облради на вул. Соборності, 45 у Полтаві Адмінбудівля Полтавської облради на вул. Соборності, 45 у Полтаві

Вартість заміни 220 вікон з супутніми роботами оцінили у 3,7 млн грн — триває пошук виконавців робіт

1 червня комунальна установа Полтавської обласної ради з експлуатації адміністративних будівель оголосила конкурс з пошуку виконавця робіт з капремонту власної 6-поверхової адмінбудівлі на вул. Соборності, 45 у Полтаві. Про це «Полтавщині» стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Відповідно до тендерної документації мова йде про встановлення 220 нових вікон з супутніми роботами — облаштування укосів сендвіч-панелями, установлення віконних зливів, шпаклювання, фарбування та обклеювання стін шпалерами, де це буде потрібно.

Очікувану вартість робіт визначили на рівні 3 млн 726 тис. грн. Такий розрахунок виконало товариство «Астрем-Агро», якому за 41,3 тис. грн замовляли розробку проекту капремонту.

Щодо необхідності подібного ремонту, то вона давно назріла. Працівники деяких кабінетів в облдержадміністрації взимку вимушені працювати у верхньому одязі. Втім, лише цим ремонтом проблему не буде вирішено, оскільки 220 вікон — це менше половини з усіх вікон в адмінбудівлі.

Окрім заміни вікон, КУ ПОР з експлуатації адмінбудівель цього року планує проведення капітального ремонту даху вартістю до 273 тис. грн.

У 2017 році керівництво Полтавської ОДА разом з будівництвом нового ЦНАПу анонсувало капремонт адмінбудівлі на вул. Соборності, 45 з облаштуванням нового скляного фасаду з єдиною системою кондиціювання. Втім, цей проект був покладений у шухляду.

Проект оновлення фасаду адмінбудівлі поклали у шухляду

Нагадаємо, у березні 2020 року адмінбудівля Полтавської облради за 170 тис. грн замінила двері на центральному вході.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»