Полтавська обласна рада не спроможна проводити якісні онлайн-трансляції депутатських комісій?

Перше засідання депутатської комісії Полтавської обласної ради 8-го скликання можна було переглянути, але не почути. Пояснити це можна елементарним «пофігізмом» відповідальних осіб

11 грудня під головуванням Івана Сидоренка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку.

Члени комісії підтримали пропозицію Івана Сидоренка обрати заступниками голови постійної комісії Володимира Говоренка та Людмилу Мірошніченко, секретарем Костянтина Копотуна, сформувавши таким чином керівний склад постійної комісії. Про це повідомили у прес-службі обласної ради.

Можна подякувати колегам за текстову версію результатів депутатської комісії, але на цьому позитивні новини завершуються.

Трансляція засідання першої депутатської комісії Полтавської обласної ради 8-го скликання

Справа у тому, що онлайн трансляція засідання першої депутатської комісії новообраної обласної ради 8-го скликання на каналі в YouTube «перевершила» найгірші зразки трансляцій комісій облради 7-го скликання.  За роботою депутатської комісії можна було спостерігати, але не чути — протягом усієї трансляції слухачів супроводжував специфічний звук, який не лишав шансів почути хоч щось.

«Полтавщина» у своїх попередніх статтях вже неодноразово вказувала на проблему вкрай поганої якості звуку під вас онлайн-трансляцій засідань депутатських комісій обласної ради 7-го скликання. Були й особисті звернення до працівників з проханням усунути ці недоліки. Однак результат цих зауважень своєрідно трансформувався у звук згаданої «глушилки».

Цей досить дивний «пофігізм» техпрацівників або, можливо, інших відповідальних осіб набуває особливої актуальності в умовах пандемії COVID-19. Державні заклади почали освоювати онлайн формат засідань, щоб не наражати своїх працівників на небезпеку. Для об’єктивності скажемо, що трансляція засідань обласної ради вже рік (з моменту капремонту сесійної зали) проходить на високому рівні. Але, на жаль, поки що це не стосується трансляцій депутатських комісій.

Обласній раді не вистачає вільних коштів на закупівлю нового обладнання? Можливо. Але тоді цих вільних коштів з лихвою вистачає на капремонт «внутрішніх мереж звукофікації приміщення блоку конференц-залів за адресою: м. Полтава, вул. Соборності, 45» на вул. Соборності, 45, як про це сказано у конкурсі, якій провело профільне управління Полтавської ОДА у жовтні 2020 року. На ці роботи з обласного бюджету буде витрачено 1,6 млн грн.

Інформаційний запит та відповідь Полтавської ОДА Інформаційний запит та відповідь Полтавської ОДА

«Полтавщині» так досі й не конкретизували, де саме розташовані ці «конференц-зали», але це точно не приміщення на 4-му поверсі, у якому і проходять засідання депутатських комісій.

Маємо надію, що невдовзі ця проблема (яка, можливо, залежить не так від недостатнього фінансування, як від банального «пофігізму») буде вирішена. І журналістська та громадська спільнота тоді зможуть не тільки користуватися прогресивними сервісами, які неминуче будуть розвиватися, а й залишать свої віруси у себе вдома.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»