«Полтаватеплоенерго» зупинило свої котельні: на підприємстві сподіваються, що газ для підігріву води з’явиться через тиждень

Мешканці Полтави залишилися без води на час перемовин між підприємствами ‌теплової‌ ‌енергетики‌, «Нафтогазом» і Урядом. За оптимістичними прогнозами, гаряча вода у Полтаві з’явиться через тиждень

Сьогодні зупинилися всі котельні «Полтаватеплоенерго», бо на підприємстві немає газу для їх роботи. 1 червня мешканці осель з централізованим постачанням води не змогли насолодитися ранковим купанням. Байдужими, можливо, залишились прихильники «моржування».

Хоча котельні й зупинилися, але у штатному режимі працюють всі підрозділи «Полтаватеплоенерго — підприємство готується до опалювального сезону. Зокрема, зупинена котельня на вулиці Ціолковського, 36 для проведення планового ремонту. На підприємстві запевняють, що у вимушену відпустку нікого не відправлятимуть. Прямих збитків у «ПТЕ» не буде, оскільки підприємство не використовує газ. Як пояснили у теплоенерго, основні збитки є репутаційними — абоненти думають, що у відсутності гарячої води винне «Полтаватеплоенерго».

Теплоенергетики порадили абонентам з лічильниками перекрити кран подачі гарячої води, щоб не платити зайві кошти за використану холодну воду. При цьому тиск теплоенерго триматиме постійний тиск у мережах, і воду не зливатимуть.

Проблема із централізованим постачанням гарячої води триватиме доти, поки не придумають нову модель взаємодії підприємств ТКЕ із газопостачальником. Якщо домовляться прямо сьогодні, потрібно кілька днів на відновлення подачі гарячої води. За оптимістичними прогнозами, гаряча вода у Полтаві з’явиться через тиждень.

Зауважимо, що якщо влітку відсутність гарячої води — це просто незручності, то взимку — вже катастрофа. Тому вихід із ситуації потрібно віднайти якнайшвидше.

Довідково. Послугою централізованого постачання гарячої води від «Полтаватеплоенерго» користується понад 150 тис. полтавців — кожний другий мешканець громади.

Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»