Обласна філармонія щотижня дає безкоштовні концерти для полтавців та жителів області

19:00, Вчора

Надійне джерело

Обласна філармонія щотижня дає безкоштовні концерти для полтавців та жителів області

Щотижня колективи й артисти обласної філармонії проводять безкоштовні концерти у громадах Полтавщини. Дарують свою творчість, щоб підтримати переселенців і місцевих жителів українською піснею та чудовою музикою.

Артисти побували вже у 37 громадах області.

Скрипалька Лідія Сінгіна з камерного оркестру філармонії пережила евакуацію в 2014 році. До Полтави приїхала з Макіївки. Відтоді працює в філармонії.

«Ми допомогаємо людям пережитими біль і смуток, їздимо до переселенців, крім того колектив бере участь у благодійній діяльності, – розказує Лідія Сінгіна. – Ми більш граємо сучасні українські хіти, керівник оркестру виконав оранждування славнозвісної «Стефпанії», яка зараз іде «на ура». Глядачі дуже добре нас приймають, наші концерти – це віддушина для них».

За півроку артисти філармонії провели понад 130 концертів. Щоразу оновлюють репертуар виконують різні пісні: від патріотичних – до ліричних.

Днями виступили на Дні селеща у Чутовому.

Директор місцевого краєзнавчаого музею Галина Бафталовська каже, що люди скучили за приємними емоціями.

«Від початку війни люди зажаті, зразу боялися проводити будь-які заходи, – говорить Галина Бафталовська. – Але тепер зрозуміли, що треба проводити концерти на підтримку ЗСУ. І люди прийдуть, поспілкуються та відпочинуть душею, і зроблять внесок на підтримку воїнів».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію