На Полтавщині понад 12 тисяч абітурієнтів зареєструвалися для складання національного мультипредметного тесту

19:30, Сьогодні

Надійне джерело

На Полтавщині понад 12 тисяч абітурієнтів зареєструвалися для складання національного мультипредметного тесту

За інформацією Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, в Полтавській області пройшли повну процедуру реєстрації та отримали можливість брати участь у вступній кампанії більше ніж 12 тисяч осіб. Із них понад 6,7 тисячі – випускники закладів загальної середньої освіти. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Полтавської ОВА.

Нагадаємо, цього року для учнів 4 та 9 класу скасували Державну підсумкову атестацію, а для випускників 11 класу скасували ЗНО. Замість нього у 2022 році абітурієнти складатимуть національний мультипредметний тест.

Нині завершується розроблення механізму вступу в 2022 році в особливому порядку. Комп’ютерний онлайн-тест міститиме 60 тестових завдань: по 20 завдань з української мови, математики й історії України. Тривалість тесту – 90 хвилин.

Передбачено три сесії НМТ: основна, додаткова, спеціальна. Проведення основної та додаткової сесій НМТ заплановано на липень. Тестування відбуватиметься на базі закладів, організацій, установ, які технічно зможуть забезпечити його проведення (терміном до десяти днів у 2 зміни в день – основна сесія, упродовж двох днів у 2 зміни в день – додаткова).

Кожен учасник зможе пройти тест лише один раз.

Зі складниками кожного блоку тесту можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

На Полтавщині понад 12 тисяч абітурієнтів зареєструвалися для складання національного мультипредметного тесту, фото-1

Сьогодні, 26 квітня, на сайті центру розмістили демонстраційний варіант національного мультипредметного тесту. Крім завдань, він містить правильні відповіді, тож можна одразу перевірити себе. Потренуватися виконувати завдання в онлайн-режимі можна буде незабаром в онлайновій версії випробування на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Читайте також: У МОН розповіли, яким буде національний мультипредметний тест

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію