На Полтавщині заклади освіти та охорони здоров’я готові до зими на 90%

Відбулося онлайн-засідання Антикризового енергетичного штабу під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проблемних питань підготовки теплопостачальних організацій до початку проходження опалювального сезону 2020/21 року. Участь від Полтавщини взяв голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Прем’єр-міністр наголосив, що загалом країна до опалювального сезону готова добре: за кількістю вугілля та запасами газу у сховищах.

Полтавщина щодо підготовки до опалювального сезону йде за графіком.

«Нині комплексно підготовлено до функціонування в осінньо-зимовий період 6060 з 6737 житлових будинків, що становить90%. Заклади соціальної сфери підготовлені на 91,9%, навчальні заклади – на 89, 2%, дошкільні заклади – на 93,8%, заклади охорони здоров’я – на 95,7%», – сказав Олег Синєгубов.

Також у дорожньо-мостовому господарстві проведено капітальний ремонт 450 тис.м² міських вулиць та доріг області. підготовлено 243 одиниці спеціалізованої прибиральної техніки та 27 тис. тон посипкового матеріалу.

Станом на 15 вересня з метою забезпечення стабільної роботи систем життєзабезпечення на території області підготовлено 160 котелень із 177, зокрема, 151 зі 167 комунальних котелень місцевих рад (із врахуванням сільських та селищних).

За матеріалами Полтавської ОДА

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram