На вихідних в Україні діятимуть нові санкції за порушення карантину

Упродовж вихідних поліцейські стежитимуть за дотриманням вимог “карантину вихідного дня”, передбаченого рішенням Уряду. На цьому Голова Нацполіції наголосив  20 листопада під час селекторної наради із керівниками регіональних підрозділів поліції.

 Нові санкції передбачають штраф від 170 до 255 гривень за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема – респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно,.

“Відповідно до нововведень, поліцейські тепер можуть не лише складати адміністративні протоколи за порушення карантину, а й на місці виносити рішення стосовно фізичних осіб, котрі перебувають у громадських будівлях чи транспорті без вдягнутих масок або респіраторів. Але першочергово поліцейські діятимуть превентивно, тобто спершу зроблять зауваження. І лише у випадку відмови будуть документувати дії правопорушника”, – роз’яснив Голова Національної поліції України Ігор Клименко

Також у суботу та неділю поліцейські на території держави проводитимуть рейдові перевірки, аби проконтролювати дотримання суб’єктами господарювання рішення Уряду щодо “карантину вихідного дня”.

Читайте також: Речовий ринок зачинений, проте одягом усе таки торгують