Нафтогаз продовжує реалізовувати соціальні проєкти у громадах

Сучасні прилади для медичних закладів, облаштування шкільних класів, відкриття спортивних майданчиків та нова техніка для комунальних потреб: Група Нафтогаз продовжує систематично підтримувати громади, на територіях яких веде виробничу діяльність.

Створення умов для комфортного навчання — вагомий крок до підвищення рівня освіти в громадах

Нещодавно у селі В’язова Краснокутської громади Група Нафтогаз реалізувала освітній проєкт «Школа майбутнього». Для місцевої школи компанія закупила меблі та техніку, а також придбала акустичну систему для проведення святкових заходів і мистецьких занять.

— У В’язівській школі навчається 43 учні, більшість — у молодших класах. Тому ключову реформу Міністерства освіти і науки України «Нова українська школа» почали впроваджувати з найменших. Але, на жаль, кабінети були не повністю укомплектовані для ефективного навчання. Завдяки підтримці газовидобувників придбали ноутбуки, телевізори, принтер, меблі — комплект шаф та зручні парти зі стільцями. Також для урочистих заходів і уроків музики купили сучасну акустичну систему, — говорить Лілія Токар, директорка В’язівської школи.

Ще одна амбулаторія отримала нове обладнання

У межах масштабного проєкту Групи Нафтогаз «Сучасна лікарня громаді» для місцевої амбулаторії компанія придбала необхідне обладнання. Це електрокардіограф, пульсоксиметр, ваги для немовлят та дорослих, процедурна кушетка, маніпуляційний стіл та медична шафа.

— Місцева амбулаторія та школа — це ті інфраструктурні об’єкти, які найбільше потребують підтримки благодійників. Краснокутська громада вже давно співпрацює з Групою Нафтогаз, а навчальний заклад завжди бере участь в проєктах, які ініціює компанія. Пів року тому учні подали свої ідеї на конкурс від компанії «Мій проєкт для громади». За активну участь та корисні пропозиції старшокласники отримали у подарунок брендовані крісла-подушки, які передали молодшим класам. Зараз діти із задоволенням проводять перерви між уроками в облаштованій зоні відпочинку, — додала Ірина Карабут, голова Краснокутської громади.

Перший вуличний спортивний майданчик у Пальчиківці

Проєкт «Територія розвитку» дозволив облаштувати у центрі села Пальчиківка Полтавської громади перший вуличний спортивний майданчик. Школярі на перервах завзято поліпшують фізичну підготовку та координацію рухів. А дорослі почали активно готуватися до літа, і навіть ввечері до тренажерів вишукується черга з охочих до спорту односельців.

— Група Нафтогаз систематично підтримує населені пункти, на територіях яких веде виробничу діяльність. Якщо порівнювати спроможність міста та села, зрозуміло, що місто отримує більше фінансових надходжень і, відповідно, має більше можливостей для утримання і розвитку об’єктів соціальної сфери. Тому ми раді, що в Полтавській області працюють такі відповідальні газовидобувні компанії, як Група Нафтогаз, що, окрім сплати значних податків і ренти, також реалізують важливі соціальні проєкти, — зазначив Валерій Пархоменко, перший заступник Полтавського міського голови.

Група Нафтогаз допомагає комунальним службам

Під час реалізації соціального проєкту «Нове село» придбали вантажний сучасний електроскутер, що замінив старий трактор. Цей транспорт допомагатиме не тільки комунальному підприємству під час збирання та сортування побутових відходів. Для пенсіонерів передбачені послуги з вивезення сміття, перевезення врожаю.

— Цільовий підхід до кожної громади — це перевага нашого партнерства. Впровадивши принципи сталого розвитку у бізнес-процеси Групи Нафтогаз, ми активно співпрацюємо з громадами, використовуючи сучасні світові й європейські практики відповідального ведення бізнесу, — додав Віталій Чудак, начальник відділу проєктів регіонального розвитку АТ «Укргазвидобування» (Група Нафтогаз).

Підвищується видобуток — збільшуються надходження до місцевих бюджетів

Для громад, де ведеться видобувна діяльність, рента — одна з основних статей наповнення бюджету. За користування надрами для видобутку газу і нафти за чотири місяці 2021 року до місцевих бюджетів Полтавщини від Групи Нафтогаз надійшли 186,2 млн грн рентної плати. Із збільшенням видобутку на територіях громад Полтавщини, відповідно, збільшуються і надходження ренти до їхніх бюджетів. А це, зі свого боку, покращує спроможність громад і створює умови для розвитку населених пунктів.

Про те, як змінюються села та які нові можливості отримують громади завдяки рентній платі від видобування газу, нафти і конденсату, ми писали у попередньому матеріалі.

Довідково. НАК «Нафтогаз України» — одна з найбільших компаній в Україні та провідне підприємство паливно-енергетичного комплексу. Нафтогаз — це вертикально інтегрована нафтогазова компанія повного циклу. Вона охоплює розвідку та розробку нафтогазових родовищ, видобуток і пошукове буріння, транспортування та зберігання нафти й газу.

«Нафтогаз Розвідка та Видобування» (раніше АТ «Укргазвидобування») — дивізіон Групи Нафтогаз, що займається пошуком і розвідкою родовищ нафти та газу, їх розробкою й видобутком вуглеводнів. Підрозділи дивізіону видобувають 73% українського газу. До дивізіону належать газопромислові підрозділи й інші філії, зокрема газопромислове управління «Полтавагазвидобування».

Катерина ТАРАСОВА