З 1 червня відновлять роботу 13 полтавських дитсадків — по 90 дітей на заклад

Дітей, відповідно до віку, розподілять на невеликі групи по 8 та 12 вихованців. Якщо кількість бажаючих батьків зросте, то кількість працюючих садочків збільшать

З 1 червня поновлять роботу 13 дитячих садочків Полтави. Міський голова Олександр Мамай повідомив, що понад 1000 батьків хочуть привести у садочки своїх дітей. Це буде приблизно 90 дітей на заклад, що складатиме 50% від їх заповненості до війни. Перед відкриттям влада проведе батькам та діткам екскурсію, щоб вони оглянули групи та сховище на випадок повітряної тривоги. 

Перший заступник міського голови Валерій Пархоменко уточнив, що групи будуть невеликими: для дітей 3-4 років — до 8 дітей, 4-6 років — по 12 дітей максимум. Під час повітряної тривоги групи будуть спускатися до укриттів, де є вода, ліжка, стільці, іграшки. Вихователі будуть проводити для дітей багато рухливих ігор. 

Заради безпеки дітей адреси дитсадків поки не називають. Про конкретні заклади пізніше повідомить прес-служба міської ради.

Минулого року у Полтаві 66 дитсадочків відвідувало 11896 дітей. З 1 червня дитсадки розраховують прийняти 1/10 від звичайної кількості вихованців.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»