Зрадника України Іллю Киву оголосили у міжнародний розшук

19:00, Вчора

Надійне джерело

Зрадника України Іллю Киву оголосили у міжнародний розшук

Колишнього народного депутата зрадника Іллю Киву оголосили у міжнародний розшук. Його обвинувачують у державній зраді, пропаганді війни, посяганні на територіальну цілісність України та закликах до захоплення державної влади. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

За інформацією ДБР слідчі закінчили розслідування стосовно Киви за антиукраїнські дії та 10-го травня скерували обвинувальний акт до суду. Киву обвинувачують у державній зраді, пропаганді війни, посяганні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширення комуністичної символіки.

Під час слідства встановили, що колишній депутат Ілля Кива, перебуваючи на території Росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на телебаченні РФ, де публічно закликав вище керівництво росії до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Кива також пропонував фізично усунути Президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни.

Раніше слідчий суддя надав дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування. За ініціативи слідчих Державного бюро розслідувань колишнього нардепа Іллю Киву оголошено у міжнародний розшук.

6-го березня генеральний прокурор України Ірина Венедіктова оголосила Іллі Киві про підозру у державній зраді.

Нагадаємо, 15-го березня Верховна Рада України позбавила Киву повноважень народного депутата.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram. Разом тримаємо інформаційну оборону. Україна переможе!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію