Зону використання електросамокатів у Полтаві розширили ще у чотирьох напрямках

Електросамокати Strum тепер можна брати і паркувати біля обох залізничних вокзалів, в районі Інституту зв’язку, а також на Половках і частині Київського шосе

Сервіс шерінгу самокатів Strum продовжує розблоковувати у Полтаві зони можливого використання свого транспорту. Відтепер, окрім центру міста, «кільця», Садів-2, Огнівки, Юрівки, Подолу, Левади та частини Розсошенців, електротранспортом можна проїхатися і до вокзалів, а також кількох спальних мікрорайонів. Про це стало відомо із додатку сервісу.

Нагадаємо, харківський стартап з прокату електросамокатів Strum запрацював у Полтаві 23 квітня цього року — з 83-ма електросамокатами. Трохи більше, ніж за місяць, зону паркінгів почали розблоковувати у спальних мікрорайонах. Спочатку додали вулиці, ближчі до Алмазного, потім — Поділ і Леваду. Збільшили і кількість самокатів — до понад 100.

Цього тижня сервіс відкрив для паркування ще одну зону, фактично, за межами Полтави — мікрорайон «Садовий», що у селі Розсошенці Щербанівської громади. Щоправда наразі її трохи скоротили. Взяти чи припаркувати самокат у Розсошенцях все ще можна, але вже не у «Садовому».

Натомість додалися чотири напрямки у самій Полтаві. Парковки з електротранспортом тепер облаштовані на Київському та Південному залізничних вокзалах, на вулиці Зіньківській, на Половкой, а також — на Київському шосе.

Попри те, що адміністрація Strum просить райдерів обережно користуватися самокатами, адже в умовах воєнного стану ремонтувати й замінювати їх стало складніше, полтавці все одно ламають електротранспорт, а також подекуди намагаються викрасти.

Щоби скористатися електросамокатом, потрібно завантажити додаток Strum з AppStore або Google Play, зареєструватися та ввести дані платіжної картки. Далі на парковці треба обрати самокат і відсканувати QR-код на ньому. Після цього система зафрактує на карті фіксовану суму за розблокування (80-120 грн, залежно від тарифу). Це не буде оплата подорожі. Банк розблокує кошти за фактом списання їх за поїздку. Сеанс катання оплачується щохвилини, за тарифом 1-3 грн/хв. У вартість поїздки включаються паузи в катанні та попередня бронь самокату через програму. Це дозволяє системі зберігати вибраний самокат у вашому розпорядженні.

Після завершення поїздки електросамокат потрібно запаркувати в будь-якій синій зоні на мапі у застосунку. Заборонено паркування на зупинках транспорту, біля пандусів для інвалідних візків, серед тротуарів та велодоріжок, біля входів до лікарень та скрізь, де самокат може заважати руху пішоходів та автомобілів. За некоректне паркування самокату, райдер може бути оштрафований.

Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»