ДТЕК сприяє розвитку громад: підбили підсумки конкурсу «Громада своїми руками»

Завдяки конкурсу «Громада своїми руками» відновили парк у Великих Сорочинцях Завдяки конкурсу «Громада своїми руками» відновили парк у Великих Сорочинцях

Підбито підсумки конкурсу міні ґрантів «Громада своїми руками», який традиційно проходив за фінансової підтримки компанії ДТЕК. Цього року участь у конкурсі взяли мешканці Мачухівської та Великосорочинської ОТГ Полтавської області — територій діяльності нафтогазового бізнесу ДТЕК. Переможцями стали 10 соціальних проєктів, які отримали фінансування на загальну суму 800 тис. грн.

Серед переможців — ініціативи у галузі охорони здоров’я, освіти, благоустрою населених пунктів, співпраці між містами та сільськими територіями. Для реалізації проєктів було створено 10 ініціативних груп з активних мешканців громад та залучено понад 70 волонтерів.

— Бути надійним партнером місцевих громад — важливий принцип роботи ДТЕК Нафтогаз. Цього року ми розширили шляхи співпраці з громадами та вперше провели конкурс «Громада своїми руками» на територіях, де працюємо. Приємно, що він викликав велику зацікавленість серед жителів, які проявили активність та реалізували 10 корисних проєктів із нашою допомогою. Сподіваємося, наступного року заявок на участь у конкурсі буде ще більше, — підкреслив Керівник відділу комунікацій ДТЕК Нафтогаз Олександр Шевельов.

Нагадаємо, що завдяки конкурсу «Громада своїми руками» ДТЕК допомагає волонтерам, які прагнуть покращити життя у своїх громадах. Мешканці подавали заявки на реалізацію проєктів для благоустрою громад. Після цього конкурсна комісія визначила переможців, яким надали фінансування. Конкурс проводився за підтримки ДТЕК вже восьмого разу. За 2013-2019 роки в результаті конкурсу фінансування отримали понад 1500 проєктів.

— Мета ДТЕК як соціально відповідального бізнесу — сприяти сталому розвитку територій. Проєкт «Громада своїми руками» дозволяє підтримати підприємницькі та соціальні ініціативи на місцях. Також завдяки йому покращується рівень благоустрою територій, створюються додаткові можливості для навчання та розвитку. Наша компанія — яскравий приклад того, що український бізнес може бути соціально-відповідальним, — зазначила директорка з регіональної політики ДТЕК Енерго Тетяна Оверіна.

Апарат передали у Великосорочинську амбулаторію Апарат передали у Великосорочинську амбулаторію

Придбали обладнання для холтерівського моніторування ЕКГ Придбали обладнання для холтерівського моніторування ЕКГ

ДТЕК системно реалізує проєкти, спрямовані на підвищення конкурентоспроможності територій, поліпшення якості життя й економічного благополуччя населення регіонів. Це сприяє досягненню цілей сталого розвитку ООН та відповідає принципам ESG, якими керується компанія, реалізуючи власну стратегію розвитку.

Довідка

ДТЕК — найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

ДТЕК Нафтогаз — найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. У 2019 р. видобуто 1,66 млрд куб. м природного газу, що є історичним рекордом серед приватних газовидобувних компаній у галузі. З 2013 р. ДТЕК Нафтогаз збільшив видобуток газу більш ніж у 3 рази, продемонструвавши стрімку динаміку розвитку у газовидобувному секторі країни.

Рена ДАРСАНІЯ