Держпродспоживслужба перевірила ресторани «Хуторок», «Козачка», «Панорама», «Ханума» та «Криниця»

Єдине суттєве порушення виявили у «Ханумі», після зміни власника закладу не було проведено реєстрацію потужності операторів ринку

На вихідних фахівці Головного управління Держпродспоживслужби Полтавщини перевірили заклади області щодо протиепідемічних заходів.

Так, 5 липня вони обстежили заклади громадського харчування. Перевірили ресторани «Хуторок», «Козачка», «Панорама», «Ханума» та «Криниця» (на Леваді). Спеціалісти Служби під час перевірок не виявили грубих недоліків. Усі порушення усувалися одразу після рекомендацій і пояснень. Серед них і вимога подавати сіль і перець відвідувачам ресторанних закладів виключно у стікерах. Така норма Головного державного санітарного лікаря України.

До речі, під час перевірки ресторану «Ханума», що у Полтаві, фахівці Служби встановили, що у закладі змінився власник, але процедуру державної реєстрації потужності не було проведено. Тож, фахівці порекомендували усунути дане порушення у найкоротший термін.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба вилучила з «Піцерії» на Половках 28 кг протермінованих та неякісних продуктів, які готувалися на брудній кухні у масному посуді, та закрила заклад на 2 тижні.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»