В Україні розробили комп’ютерну гру про військових на Донбасі за 853 035 гривень

Українські розробники створили комп’ютерну гру із декораціями окопів на Донбасі. Називається вона The Point of no Return, пише Уніан.

Демоверсія The Point of no Return вийде в листопаді в Steam і в сервісі Itch.io. Реліз проекту в 2021 році.

Проект має на меті розповісти історію солдата. Автором й провідним геймдизайнером проекту є Олексій Фурман.

“Це історія про досвід ментальної ізоляції на війні. У гри було кілька реальних прототипів, але на даний момент ми зрушили в бік збірних образів” – зазначив Фурман.

Кажуть, це не буде просто військовий шутер. Створена вона для широкого загалу, щоб реконструювати становище на передовій для населення.

“Коли я працював фотожурналістом, провів два з половиною роки, фотографуючи тяжкопоранених українських військових, які повертаються додому. Мета цієї історії та інших інтерактивних проектів, створених мною за останні кілька років – розповісти за допомогою сучасних медіумів про важливі історичні ситуації, в яких опинялися люди. А також візуалізувати реальні локації, таким чином, щоб інші люди, що сидять вдома, могли краще зрозуміти досвід тих перших людей, які були на барикадах, в катівнях російських в’язниць, на позиціях українських військових в АТО. Хочу, щоб ми краще розуміли один одного, проявляли емпатію один до одного, щоб не було емоційної прірви між людьми”, – зазначає пан Олексій.

Жанр The Point of no Return – симулятор ходьби. Головний герой матиме рацію, телефон, тепловізор, бачитиме окопи та схованки.

В основу покладено елементи з Firewatch, Virginia, Gone Home та No Response.

Проект коштував 853 035 грн, над ним працювало 15 людей. Профінансував його Український Культурний фонд.

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram