В зоні ООС загинув 51-річний уродженець Полтавщини Георгій Халіков

Внаслідок ворожого обстрілу в зоні проведення Операції Об’єднаних сил загинув уродженець Полтавщини – майстер-сержант Георгій Халіков.

У районі села Гранітне на Донеччині загинув 51-річний Георгій Халіков майстер-сержант Зброїних Сил України, уродженець Шишацького району Полтавської області.

«Сьогодні, 26 жовтня, виконуючи бойове завдання, вірний військовій присязі, внаслідок артилерійського обстрілу проросійськими найманцями українських позицій, загинув український воїн – майстер-сержант Халіков Георгій Журович», — йдеться в повідомленні Полтавського обласного терцентру комплектування та соцпдітримки у Facebook.

«З початку доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню, 4 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Біля Гранітного найманці тричі вели вогонь з артилерії калібру 122 мм. В районі Новозванівки ворог здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Неподалік Троїцького противник вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу. Поблизу Павлополя російсько-окупаційні війська задіяли безпілотний літальний апарат, за допомогою якого здійснили скидання пострілів ВОГ-17. В бік Кримського окупанти відкривали вогонь з артилерії калібру 122 мм», – повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

За останніми даними Збройних сил України, від 14 квітня 2014 року станом на 17 жовтня 2021 року на території Донецької та Луганської областей загинули 2719 військових, отримали поранення чи ушкодження 10368 військовослужбовців ЗСУ.

За даними Управління верховного комісара ООН із прав людини, станом на липень 2021 року загальна кількість загиблих внаслідок бойових дій на Донбасі становила понад 13 тисяч.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»