«Ворскла» стартувала у кубкові України із перемоги над «Львовом»

30-го вересня у Полтаві відбувся матч 1/16 кубку України з футболу між «Ворсклою» та «Львом». Обидві команди підійшли до гри у далеко не основних складах. Приміром, у складі «Ворскли» на поле вийшли аж два основних футболісти – капітан команди Володимир Чеснаков та його партнер по захисту Пап-Альюн Ндіайє.

Нечисленні глядачі, яких не відлякував дощ, побачили наступні склади команд.

«Ворскла»: Ткаченко, Опанасенко, Чеснаков, Альюн, Сапай, Татарков, Челядін, Щербак, Ребенок, Васін, Пешич.

«Львів»: Костик, Комарець, Оберман, Романчук, Савошко, Демків, Малашевський, Вичижанін, Велвес, Ременяк, Нич.

У першому таймі ініціативою володіли господарі, проте втілити перевагу у гол тривалий час не вдавалося. Найкращий шанс за перші 45 хвилин мав захисник «ворсклян» Євген Опанасенко. Він прийняв у штрафній м’яч, скинув собі під удар і потужним ударом влучив у поперечину.

Не зміг другий склад «Ворскли» забити гостям і впродовж половини другого тайму. Тоді тренер господарів Юрій Максимов вдався до замін та випустив на поле п’ятьох гравців основи – Кане, Пердуту, Кулача, Скляра та Якубу.

І це незабаром принесло очікуваний результат. На 79-ій Владислав Кулач після передачі Альюна відкрив рахунок – 1:0. Той же Кулач за три хвилини після пасу Пердити подвоїв перевагу у рахунку – 2:0. «Ворскла» перемогла і вийшла до 1/8 фіналу кубку.

Наступний поєдинок «Ворскла» проведе у рамках 5-го туру чемпіонату України. 3-го жовтня о 14:00 команда на виїзді зіграє із «Дніпром-1». Нагадаємо, у четвертому турі команда зіграла внічию із “Маріуполем”, наразі має в активі три перемоги та одну нічию та посідає другу сходинку у турнірній таблиці – слідом за київським «Динамо».