Бавовни буде багато: за перші два дні роботи «народного» супутника ICEYE ворог втратив бронетехніки на суму більше, ніж коштує весь проєкт

18:30, Вчора

Надійне джерело

Бавовни буде багато: за перші два дні роботи «народного» супутника ICEYE ворог втратив бронетехніки на суму більше, ніж коштує весь проєкт, фото-1

За перші два дні роботи «народного» супутника ICEYE ворог втратив бронетехніки на суму більше, ніж коштує весь проєкт.

“Із зрозумілих причин не можу розкрити усіх подробиць, але тільки уявіть: за перші два дні роботи супутника було виявлено понад 60 одиниць бойової техніки, яку ворог намагався замаскувати у лісосмугах та за іншими перешкодами. Її виявили тому, що супутники ICEYE збирають інформацію за технологією Synthetic aperture radar (SAR). Зазначену техніку було б дуже складно або неможливо помітити засобами оптичних супутників.

Натомість координати «схованого» були оперативно передані для нанесення вогневого ураження. Зокрема, у районі н.п. Хрещенівка та Українка на Херсонщині, а також поблизу Новоселівки на Донеччині.

Фактично, тільки за ці два дні ворог втратив бронетехніки на більшу суму, ніж коштує весь проект з супутниками”, – написав міністр оборони Олексій Рєзніков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію