Інспекція перевірила «Робін Гуд», «Версаль», «Муза-Бар», але не знайшла там порушень карантину

Держпродспоживслужби разом із поліцією перевірила нічні клуби, але не знайшла порушень карантину «помаранчевої» зони.

Держпродспоживслужби відреагувала на те, що попри «помаранчеву» зону у Полтаві продовжують працювати нічні клуби. 16 жовтня фахівці Полтавського міського управління Держпродспоживслужби разом з представниками поліції, перевірили розважальні заклади, кафе, ресторани й торговельні точки обласного центру.

На нічному рейді перевірили розважальні заклади — «Робін Гуд», «Версаль», ресторани «Муза — Бар», «Шаляпін», «Територія М’яса». Держпродспоживслужба повідомляє, що під час перевірок порушень не виявили і заклади працюють з дотриманням вимог постанов головного державного санітарного лікаря.

Цього ж дня фахівці Служби перевірили мобільні кав’ярні «Коффішка». За результатами перевірки, у закладах також дотримувалися протиепідемічних заходів.

Служба знайшла лише порушення такі порушення у магазину «Боженківський»:

  • відвідувачі магазину перебували у закладі без масок;
  • був відсутній сертифікований антисептик;
  • не було урни для використаних засобів індивідуального захисту;
  • розмітка нанесена не чітко і без дотримання соціальної дистанції.

Отже, поліція та Держпродспоживслужби знайшли сили щоби перевірити нічні клуби, але чомусь не побачили підстав виписати протокол.

Нагадаємо, що з 19 жовтня Полтава потрапляє у «червону» зону. Заборонять відвідування закладів освіти (окрім дитсадків), закладів сфери культури, кінотеатрів, закладів розважальної діяльності, установ соціального захисту. 

Довідково. Держпродспоживслужби нагадує карантинні правила відвідування магазинів:

  • знаходитися у масках або респіраторах;
  • дотримувати дистанцію в 1,5 метра;

Працівники магазинів зобовязані:

  • проходити температурний скринінг на початку зміни;
  • регулярно мити руки і обробляти їх антисептиком кожні три години;
  • проводити вологе прибирання і дезінфекцію кожні дві години, а також перед і після зміни;
  • проводити дезінфекцію ручок кошиків і візків для покупок, після чого вони повинні бути встановлені біля стенда «Продезінфіковано»;
  • у магазинах мають бути антисептики біля входу;
  • тимчасові мітки в зоні черг на 1,5 метра;
  • централізований збір використаних засобів індивідуального захисту;
  • не повинні проводитися масові збори співробітників.

Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»